Online Számla jelentés Windows XP-s számítógépről

A már elavultnak számító és a Microsoft által sem támogatott Windows XP rendszeren a NAV online számla jelentés nem működik, mivel nem tudnak a NAV titkosított csatornájára adatokat küldeni a számlázó programok, így a Makrodigit Számlaíró sem. Ezzel együtt a témával foglalkozó civil technikai fórumokon előfordulnak megoldási javaslatok.

NAV Online Számla jelentés Windows XP-s számítógépről

A már elavultnak számító és a Microsoft által sem támogatott Windows XP rendszeren a NAV online számla jelentés nem működik, mivel nem tudnak a NAV titkosított csatornájára adatokat küldeni a számlázó programok, így a Makrodigit Számlaíró sem.

A témával foglalkozó civil technikai fórumokon előfordulnak megoldási javaslatok, amelyek szerint telepíteni és engedélyezni kell egy új titkosítási protokollt tartalmazó program csomagot.

Az alább frissítés telepítéséből fakadó hibákra felelősséget vállani nem tudunk.

A windows XP frissítés telepítés menete

  • Rendszergazdaként lépjen be a windows XP-be.
  • A progrmcsomagot töltse le erről a linkről.
  • A letöltött tömörített zip fájlt bontsa ki egy mappába. A mappában két fájl lesz.
  • Először a posready.reg fájlt indítsa el jobb egér klickkel és kövesse az utasításokat a regisztrációs adatbázisba bejegyzéshez.
  • Második lépésként futtassa windowsxp-kb4019276-x86-hun_nav-online.exe programot, mely telepíti a szükséges módosításokat. Kövesse a telepítő utasításait.
  • Indítsa újra a windowst.

A telepítések után online számla feltöltést követően ellenőrizze az online számlák feltöltődését a NAV rendszerébe.