Adatok átemelése DOS alatti programból

Ahhoz, hogy a windows alatti társasház programba átvegyük a dos alatti programból az adatokat, a következőkre van szükség.

Ahhoz, hogy a windows alatti társasház programba átvegyük a dos alatti programból az adatokat, a következőkre van szükség.

Ki kell nyomtatni az albetétek adatait fájlba, majd ezt a fájlt el küldeni nekünk.

  • Válassza ki a Mikrodigit Társasház program főmenüjében az Albetétek adatai menüpontot és azon belül nyomja meg az F8 (nyomtatás) gombot.
  • A nyomtatás helyének válassza ki azt a nyomtatót, amelyik fájlba nyomtat. Hogyha még nincs ilyen, akkor a felfele mutató nyíl megnyomása után lehet új nyomtatót beállítani. Fontos, hogy a nyomtató beállításánál, azon túl, hogy meg kell adni, hogy a nyomtatás fájlba készüljön, az ékezetes betűk kódkészletére a "Windows 1250" legyen beállítva.
  • Ezek után indítható a nyomtatás, ami „folyamatos” kellene legyen, a fálj neve bármi lehet. A létrejött fájt kérjük, jutassa el az info (kukac) makrodigit.hu címre, a tárgy mezőbe írja be, konverzió. A társasház alap adatait kérjük írja bele az e-mailbe, hogy mi rögtön használható windows-os adatbázist tudjunk visszaküldeni.

tsh_nyomtato_beallitas.png

Fontos tudni, hogy a makrodigit programja részletesebben tartja nyilván a tulajdonosokat és az albetéteket, ez azt jelenti, hogy egy albetéthez több tulajdonos is rendelhető, és viszont, a dos-ban azonban egy albetétnek egy tulajdonosa volt csak nyilvántartva. Ezt ezért a későbbiekben tisztába kell majd tenni, ettől dolgozni lehet, de érdemes egyszer naprakésszé tenni a tulajdonosi nyilvántartást.

Ha a társasházat már Makrodigitben könyveli, akkor ahhoz, hogy az adatokat a megfelelő állományba mentsük, szükségünk lesz még egy adatbázis mentésre.
Az adatbázist az albetét adatokkal küldjük majd vissza, ezért amíg dolgozunk, Ön ne dolgozzon ezzel a házzal.

A konverzió során személyes adatokat nem kezelünk, a konverzió után az állományokat gépeinkről töröljük.

Lehetőség van mentést küldésére a programból is, ehhez

  • válassza a Makrodigit főmenü >> Adatmentés, visszatöltés, üzenetek >> Adatok mentése menüpontot.
  • A céglistából ENTER-rel tudja kiválasztani azt a céget amelyiket menteni szeretne.
  • Ez után kell a mentés helyét meghatározni, pl.: Asztal.
  • A "Törölhetem az előző mentést?" kérdésre válaszoljon IGEN-nel,
  • majd nyomja meg az F9-es gombot.
  • A szöveges mezőbe írja bele az adatbézis mentés küldésnek okát, pl:. társasház konverzió
  • Várjon addig, amíg a program értesítést nem küld a levél elküldésének eredményéről.