Az évnyitás lépései

Az évnyitással kapcsolatos tudnivalók

1. Frissítéshez használja a beépített automatikus frissítés (F1 - F9) funkciót. Ennek használatáról itt olvashat bővebben.

2. Amennyiben az Ön gépe rendelkezik internet eléréssel, úgy a modulok regisztrációját a program automatikusan elvégzi.

Interkapcsolattal nem rendelkező gépek, illetve új vásárlók esetében a regisztrációhoz szükséges információkat e-mail-en küldjük ki.

A regisztráció ellenőrzésére Önnek több lehetősége is van:

  • Lépjen be a Számlaíró modulba és válassza ki a saját vállalkozását. A kiválasztott vállalkozás neve jobb alsó sarokban lesz látható. Az "Évek kezelése, nyitás" menüpontban az "Év választás"-t válassza ki és írja be az aktuális évszámot! Amennyiben a felirat alatti panel szürke a jobb alsó sarokban, akkor minden rendben, ha piros, úgy DEMO üzemmódban, ha sárga, akkor határidős regisztrációval fut a program.
  • Indítsa el a programot, majd nyomja meg az F4-gépinfo gombot. Keresse meg a képernyőn a vevőkódra vonatkozó részt. Itt láthatja a program által ismert regisztrációkat. Amennyiben az aktuális könyvelési év mellett „Regisztrált” vagy „Előzményes, Regisztrált” felirat látható, a program teljes körűen működik.

3. Az "Évek kezelése, nyitás >> Év választás" menüpontban állítsa át a programot az aktuális évre

image.png4. válassza ki az "Évek kezelése, nyitás" >> "Évnyitás előző év alapján" menüpontot.

A program "Igen"-nel jelöli azokat a törzsadatokat, amelyek még nem kerültek át az előző évről. A "Rendben" gombbal tudjuk elindítani az átvételt.