Könyvtárak és adatbázis beállítása

A program által használt könyvtárakat állíthatjuk itt be, többek között az adatbázis elérési útvonalát, a PDF, az Excel és az XML fájlok mentési helyét. Itt kapcsolható ki és be az automatikus légimentés készítése.

Főmenü >> Könyvtárak és adatbázis
A program által használt könyvtárakat állíthatjuk itt be. Csak létező mappákat állítsunk be.

Mikrodigit könyvtár:
a DOS alapú Mikrodigit program (a Makrodigit elődje) által használt könyvtár, általában c:\mikrodi, de lehet más is. Amennyiben nincs telepítve a Mikrodigit program, akkor állítsuk be a Makrodigit munkakönyvtárát.

Makrodigit adat könyvtár:
A program itt keresi az adatbázisokat, általában c:\makrodi\db\. Hálózatos működés esetén csak hálózati meghajtóként csatlakoztatott megosztás állítható be.

ÁNYK xml könyvtár:
Ide menti a program az ÁNYK számára készülő adóbevallásokat XML formátumban.
Az ÁNYK alapértelmezett import mappája a "c:\Users\[felhasznló]\abevjava\import" helyen található.

Excel export könyvtár:
Ide menti a program a különböző listák Excelbe küldött változatait.
A folyamatosan bővülő Excel outputok az Extra csomag része, de a devizás program áfa kimutatás Excel outputját a devizás program eleve tartalmazza.

Mátrix file mentés:
Mátrix nyomtató használata esetén itt lehet beállítani azt a könyvtárat, amelyikbe a nyomtatás helyett adott esetben menteni szeretnénk. Amennyiben ezt a funkciót nem használjuk, állítsuk be a „Makrodigit adat könyvtár”-nál beállított mappát.

Import könyvtár:
Hogyha programok között úgy szeretnénk feladni, hogy gépek között is mozgatjuk az adatot, akkor ebben a könyvtárban fogjuk megtalálni. Célszerű a „Makrodigit adat könyvtár”-nál beállított mappát beállítani. A megadott mappán belül a program cégkód szerinti almappában keresi a fájlokat.

PDF könyvtár:
Ide menti a program az elkészített számlákat, pénztárbizonylatokat és utalási listát PDF formátumban

Automata mentés (további részletek a Légimentésről©):
Igen / Nem

Erős betűtípus használata:
Igen/Nem