Vissza a számlaíróval kapcsolatos kérdésekre >>>

Az első számla megírása előtti feladatok

Program telepítése

A programot a letöltés oldalról tudja letölteni és telepíteni. Ne felejtse el a telepítéskor a frissítendő évek képernyőn az aktuális évet is bejelölni. A Makrodigit program telepítéséhez, frissítéséhez elég egyetlen telepítő fájl. A telepítés pontos menetéről a GYIK-ban olvashat.

Új program vásárlásakor

a számlaíró elindítása után fel kell vinni a saját vállakozásunk adatait. Ehhez az "új cég" sorra nyomjon ENTER-t.
Töltse ki az adatokat értelemszerüen. Minimálisan adja meg a vállalkozása nevét, címét, adószámát.

A rögzítő képernyőn három különböző színű mező fordulhat elő, a sárga az aktív mező színe, a világoskék közvetlenül kitölthető mező, a sötétkék pedig a jobbra nyíl vagy ENTER lenyomásával lista alapján vagy részletező adatok megadásával tölthető ki.

Regisztráció

Amennyiben az Ön gépe rendelkezik internet eléréssel, úgy a modulok regisztrációját a program automatikusan elvégzi.

Interkapcsolattal nem rendelkező gépek, illetve új vásárlók esetében a regisztrációhoz szükséges információkat e-mail-en küldjük ki.

A regisztráció ellenőrzésére Önnek több lehetősége is van:

  • Lépjen be az egyik Ön által használt modulba és válasszon ki egy céget. A kiválasztott cég neve jobb alsó sarokban lesz látható. Az "Év választás" menüpontban írja be az aktuális évszámot. Amennyiben a felirat alatti panel szürke a jobb alsó sarokban, akkor minden rendben, ha piros, úgy DEMO üzemmódban, ha sárga, akkor határidős regisztrációval fut a program.
  • Indítsa el a programot, majd nyomja meg az F4-gépinfo gombot. Keresse meg a képernyőn a vevőkódra vonatkozó részt. Itt láthatja a program által ismert regisztrációkat. Amennyiben a könyvelési év mellett „Regisztrált” vagy „Előzményes, Regisztrált” felirat látható, a program teljes körűen működik.

Amennyiben szükséges, úgy a regisztrációhoz meg kell adnia a program által kiírt Kérdés kódot, egycéges program esetén a regisztrálni kívánt cég nevét is.

A Makrodigit programoknál a Kérdés kód a következő útvonalon érhető el: Makrodigit keretprogram >> Belépés a regisztrálandó programba >> Cég kiválasztása (többcégesnél mindegy) >> Regisztráció >> Regisztrációs válaszkód beírása >> Kérdés kód

Vevőkódot választani csak akkor lehet, ha többféle is fel van telepítve. A Regisztrált cég neve csak egycéges programnál fontos.

Nyitás

Ha az előző évben is a Makrodigit számlaírót használta, akkor válassza ki a "Vevők, tételek előző évről", majd a "Számlázási minták előző évről" menüpontokat.

Új számlatömb nyitása.

Az előtag/utótag megadásával állíthatjuk be, hogyan nézzen ki a számlaszám. [előtag]9999[utótag]

További részletekhez és a felhasználói leírás letöltéséhez kattintson ide.