Hírek

2017. szeptember 21.

Fontos tájékoztatást adott ki a NAV, amely szerint a 2017. szeptember 21-én kiadásra kerülő új JAVA verziója a jelenlegi ÁNYK programmal (v2.77) nem kompatibilis, tehát el kell kerülni a JAVA automatikus frissítését. További részleteket a NAV honlapján találnak: http://www.nav.gov.hu/nav/ebevallas/abevjava/Tajekoztatas_20170919.html

Az előző évekhez hasonlóan idén is 75% kedvezménnyel tud olyan 2017-es modulokat vásárolni az őszi akciónkban, amelyet korábban még nem használt. Amennyiben bővíteni szeretne, érdemes ezt a jövő héttől kezdődően, a negyedik negyedévben megtenni.

November végéig lehet jelentkezni az on-line végezhető mérlegképes kötelező továbbképzésre, bővebb információt a honlapunkon találnak, az ára változatlan.

Vissza a lap tetejére


2017. május 16.

Ahogyan tavaly is, a beszámolási időszak utolsó hétvégéjén, május 27-én és 28-án is fogadjuk leveleiket és igyekszünk segíteni a beszámolóval kapcsolatos esetleges kérdésekben.

Szeretnénk mindenki figyelmét felhívni, hogy a zsaroló vírussal kapcsolatos hisztéria nem minden esetben indokolt ugyanis csak azokat a gépeket fertőzheti meg a vírus, amelyeknél a windows frissítés nem automatikus. Az ilyen gépeknél a Vezérlőpult >> Windows Update menüpontjában lehet frissíteni, Windows 10 verziónál pedig a Gépház >> Frissítés és biztonság részében található ugyanez a menüpont. A javító csomag letöltése után (de az automatikus frissítés megléte esetén is) újra kell indítani a számítógépet, de hogyha valakinek automatikus a frissítése és március 14 óta bármikor legalább egyszer újra indította a gépét, az biztonságban van.

Ettől függetlenül érdemes néha megbizonyosodni arról, hogy Makrodigit Légimentésével rendben és rendszeresen mentődnek az adatok. Ezt a legimentes.makrodigit.hu címen tudják ellenőrizni. Kérjük jelezzék, hogyha problémát tapasztalnak, inkább akkor foglalkozzunk ilyennel 5 percet, amikor nincs rá szükség, mintsem hogy szükség legyen rá, de hiába.

Vissza a lap tetejére


2017. április 21.

Idén is folytatjuk a Pallas70 online végezhető kötelező mérlegképes képzésével kapcsolatos akciónkat, bővebb információt a honlapunkon (http://www.makrodigit.hu/beiratkozas_pallas70.html) találnak. A tanfolyam mostantól elérhető, lehet rá jelentkezni.

Sokak kérésére egyszerűsítettük a Makrodigit Számlaíróval készíthető díjbekérő (vagy más hasonló fejlécű, de díjbekérő tartalmú dokumentum) nyomtatási képét. Ne feledjék, hogy a díjbekérő nevét a számlatömbben megadhatják, elnevezhetik Pro Forma Számlának vagy bárhogy kedvükre. Az ilyen formájú és tartalmú bizonylatokat továbbra sem adja fel a program.

2017. április 28-án, pénteken internet szolgáltatót vált, ezért ügyfélszolgálatunk bizonyos időszakokban korlátozottan lesz elérhető, javasoljuk, hogy ezen a napon e-mailben jelezzék kérdéseiket!

Vissza a lap tetejére


2017. március 7.

A héten készen leszünk az éves beszámoló modullal és a 29-es bevallással. A szokásosnál későbbi készültséget az indokolja, hogy a beszámolók 2016-ról már nem az ÁNYK programon keresztül, hanem on-line az OBR rendszeren keresztül nyújthatók be.
Ez itt érhető el: https://e-beszamolo.im.gov.hu/ebekuldes
A benyújtással kapcsolatban készítettünk egy tájékoztatót, amely a honlapunkon elérhető itt: http://www.makrodigit.hu/gyik_k.html Külön felhívjuk mindenki figyelmét, hogy a beszámoló felületén elég körülményes a mentés. Mindaddig, amíg az ember a törzs adatokat tölti csak ki, addig nem is lehet, később megjelenik az OBR fájl letöltése nevű lehetőség, amely a számítógépen a letöltések mappába készít egy obr fájlt, amely a későbbiekben visszatölthető. Ennek azért van jelentősége, mert ha az ember 20 percig nem nyúl a géphez, akkor a rendszer kilépteti mentés nélkül. A jobb alsó sarokban számolja a rendszer a perceket, érdemes figyelni és néha hozzá nyúlni, hogyha a munka közben történik valami (telefon stb.).

A könyvelőiroda ügyfeleink közül többen kérték, hogy hozzunk létre ügyfélnyilvántartó rendszert, amely az irodákban ebből a célból vezetett Excel fájlokat lenne hivatott helyettesíteni. Elkezdtük ennek a fejlesztését, nyár elejére leszünk vele készen, addig is az a kérésünk, hogy aki érdeklődik ilyen iránt, és határozott elképzelései vannak, az küldje el nekünk a most használt eljárásainak leírását és esetleges javaslatait 2017.március 31-ig az info@makrodigit.hu címre, a tárgy mezőbe kérjük írják be, hogy „crm modul”.

Egy kedves ügyfelünk, aki oktatással is foglalkozik, on-line tananyagokat készített kezdő könyvelők számára. A tananyag során a könyvelést a Makrodigit programmal mutatja be, így azok is, akik ugyan nem kezdő könyvelők, de a Makrodigitet nem ismerik eléggé, sokat tanulhatnak a program használatáról. A tananyagokról itt olvashat bővebben: http://www.makrodigit.hu/taniroda.html

Vissza a lap tetejére


Régebbi bejegyzések >>>